Steffen Morrison

 • 20
  Juli
  2017
  Kronenburgerpark, Nijmegen
  Otis Park Festival
  21:00 - 22:30

  Free Entry

Het zijn artiesten als Steffen Morrison die het oude soulgeluid weer tot leven brengen en er een nieuwe, opwindende eigen draai aan geven. Met zijn grote overtuiging en zijn passie voor het genre is hij in staat echt iedereen te verrassen en op sleeptouw te nemen.

Steffen groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Zijn muzikale bagage kent een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd. Steffens grote overtuiging verrast en verleidt niet alleen de echte liefhebbers; hij appelleert door zijn verschijning en zijn muziek aan een heel breed publiek.

In september 2016 verscheen zijn EP Just Another Man met daarop onder meer de succesvolle single Do It All Again. Deze EP nam Steffen op in nauwe samenwerking met de befaamde songwriter en producer Tjeerd Oosterhuis.

Eerder verzorgde Steffen met zijn band onder meer voorprogramma’s voor internationale artiesten als Joss Stone, Maceo Parker en Raphael Saadiq, daarnaast was hij in januari 2016 special guest bij het optreden van Sven Hammond op Eurosonic. Later in het jaar waren er succesvolle optredens tijdens onder meer de Uitmarkt in Amsterdam en in een bomvol Paradiso. Ook was Steffen meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door en speelde hij bij diverse radiostations, waaronder Radio 2 en 3FM.

In januari 2017 verscheen All For You als nieuwe single, een compositie van John Newman en hitschrijver Martin Brammer (Tina Turner, James Morrison). Het zeer aanstekelijke All For You, dat Steffen wederom met Tjeerd Oosterhuis opnam, is hem op het lijf geschreven.

Kort na de release van All For You zette Morrison met zijn eigen ‘The Band Of Brothers’ een overtuigende show neer op Noorderslag in de Soul & Jazz zaal van de Oosterpoort.

Daarnaast vervulde Steffen vanaf het najaar 2016 tot en met eind februari de hoofdrol als zanger van bekende STAX klassiekers in het theaterstuk I’m A Soulman, dat is gebaseerd op het opmerkelijke verhaal van het legendarische platenlabel STAX. De voorstelling krijgt in het najaar van 2017 een reprise.