Show Your Hope


Tijdens de vijfde editie van Otis Park verwelkomen we de mobiele expositie Show Your Hope van Martin Voorbij.

Show Your Hope is een expositie met vele internationale kunstenaars en een opmerkelijk verteltheater. Mr Martin, verzamelaar van beeld en verhaal, pendelt tussen thuis en de wereld en vertelt over universele gedachten en ideeën uit de wereld. Kunstenaars worden uitgenodigd hun hoop te tonen en al bijna 1000 kunstenaars hebben deze uitdaging aanvaard. Zij vertegenwoordigen meer dan 125 verschillende nationaliteiten. Deze verzameling schilderijen herbergt vele opmerkelijke verhalen. Ondertussen bezoeken ze nieuwe plekken om nieuwe verhalen te vangen in schilderijen. Verhalen die vertellen over vandaag.

De inhoud getuigt van eindeloze diversiteit en verrassende normaalheid. Onnodige vragen vliegen je om de oren en vervliegen. Waar is de lente gebleven? Waar gaan we heen? De mobiele expositie biedt een verrassend relaxed uitstapje in de verbeelding van de oertijd tot in de toekomst.

Tijdens deze mobiele expositie vragen we speciale aandacht voor ‘Hoop en Tunesie’. Op uitnodiging van een Amsterdamse kunstenaar die na 20 jaar terug is gegaan naar zijn land bezoekt Show Your Hope Tunesie. In het spoor van de revolutie. Een klein, vrij en eigenwijs land. Aanstichter van de Arabische Lente, winnaar van de Nobel prijs voor de vrede in 2015. Een prachtig, eigenzinnig en positief land.

Show Your Hope heeft 80 Tunesische kunstenaars uitgenodigd hun hoop te delen. Deze schilderijen en verhalen gaan ze tonen aan het Tunesische publiek.

HOPE from Kuba Stezycki on Vimeo.