Een dag naar het strand met Otis’69


Na vijf jaar Otis Park in het monumentale Kronenburgerpark, is het tijd dit festival buiten de grenzen van Nijmegen te trekken. Wij nodigen jullie met veel plezier uit voor een dag op het strand bij het magische en misschien wel even zo monumentale Woodstock’69 in Bloemendaal aan Zee.

Op zondag 3 september kun je tijdens Otis’69 genieten van een dag vol Groove muziek van een paar van onze favoriete acts van de afgelopen jaren. Onze line up bestaat deze dag uit de jonge Jazz talenten van het Gijs Idema Trio, de rauwe instrumentale Jazz van Tommy Moustache en de Funky chaos van Power tot he Pipo. We sluiten net als bij Otis Park natuurlijk af met de Wicked Jazz Sounds, bekend van hun wekelijkse club avonden in de Sugarfactory Amsterdam. Dance with a Smile!

Gijs Idema Trio

Het Gijs Idema Trio is gegrond in de jazztraditie maar waagt zich ook op modernere gronden. Ze weten de luisteraar te boeien door hun feilloze interactie waarin alle drie de bandleden van essentieel belang zijn. Het trio speelt veel eigen composities, maar ook veel bekende stukken van componisten als Thelonious Monk en Joe Henderson worden onder handen genomen.

Het trio wordt vaak geprezen om de ‘eigen’ sound die te kenmerken valt als dynamisch en lyrisch. Ook zijn ze niet bang om de grenzen van de trio bezetting op te zoeken en verder te kijken dan de gebaande paden. Het trio won in 2014 het Prinses Christina Concours en zeer recentelijk de 1ste prijs en de persprijs op de Leidse Jazz Award.

Tommy Moustache

De eigenzinnige Rotterdamse band Tommy Moustache kwam eind 2014 met hun debuutalbum ten tonele en daagde recensenten uit om hun rauwe instrumentale jazz te definiëren. Een schizofrene trip met jazz, funk en rock ingrediënten komt nog het meest in de buurt van een algemene consensus.

Na het overrompelen van bekende podia en festivals zoals het North Sea Jazz, Jazz International, het Concertgebouw en het winnen van de publieksprijs van de Dutch Jazz Competition 2016 komen ze nu met een nieuw meesterstuk genaamd EGO. In tegenstelling tot hun debuut, een ode aan hun held Tommy Moustache, stappen ze nu zelf in de schijnwerpers met deze megalomane ode aan henzelf. Volgens de heren is EGO is niet slechts een album, maar een complete levensstijl.

Power to the Pipo

Deze band knalt, bralt, wankelt en valt om, om weer op te staan en nog harder te gaan! Hun energieke brouwsel van rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent. Deze authentieke band met gepassioneerde muzikanten uit verschillende windstreken weet ieders gevoelige danssnaar te raken.

Wicked Jazz Sounds

Het Amsterdamse collectief Wicked Jazz Sounds, where Jazz meets Dance, brengt de warmte van Jazz samen met de energie van moderne Dance muziek. In een combinatie van live muzikanten en DJ’s nemen ze je mee langs klassieke jazz, funk en soul platen, langs Hip Hop, Dance, Drum & Bass tot aan House. Dit alles onder het motto ‘Dance with a Smile!’

Alle info:

Advance Tickets: €10,00

Locatie: Woostock’69

Facebook Event: Otis’69