Yeah Baby, Otis Baby! Het volledige programma


Nu de bladeren in het Otis Park vallen is het tijd om naar binnen te gaan voor een klein feestje! Op vrijdag 1 en zaterdag 2 December viert Meneer Otis de Nijmeegse Jazz, Funk en Soul met een greep uit onze lokale acts. Baby Otis verdeelt zich in een Jazzclub, een funk & Soul podium. Daarnaast openen we dagelijks met optredens i.s.m. pop-up ‘Podium8’.

Naast ons aanbod van live Jazz, Funk en Soul verwelkomen we ook onze favoriete wijnhandel Delicia, die gaan zorgen voor een uitgebreid wijnaanbod en onze vrienden van de Thiemeloods die Baby Otis voorzien van een Vinylmarkt om uitgebreid te kunnen kratgraven.

VRIJDAG 1 DECEMBER

The Mule Stompers
Stompin’ Acoustic Swing Jazz van Nijmeegse bodem waarop je vanzelf mee gaat bewegen! The Mule Stompers gaan terug naar de beginjaren van de Jazz/Country/Swing, oftewel de jaren ’30 en ’40 van vorige eeuw. Muziek die je weinig hoort maar die niemand is vergeten! The Mule Stompers gaan helemaal back-to-basic, spelen volledig akoestisch en laten zich versterken door één microfoon in het midden.

Willy Vetsap
Jazz zonder opsmuk. Gruizig en ongekookt. Willy Vetsap houdt van jazz in zijn oorspronkelijke vorm: met swingende ritmes, melodieuze thema’s, energieke vamps en mysterieuze klanken. Laat je meeslepen door de beste bebop uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw

About the Bush

Worldwide jazzgrooves! Die stempel kun je prima plakken op About the Bush. Het is jazz, maar met invloeden uit allerlei streken. En dat levert smakelijke mengsels op; lyrische, oriëntaalse tunes, abstracte grooves, rock ’n rollende blues en wiggle-waggle-bop.

SOUL COLAB / Kongsi – Jay Jay – Leila & The Timing
Stel je voor: 3 toffe funk- soulbands met Nijmeegse roots die de handen ineen slaan en een avondvullend programma verzorgen. Soul Colab is een project van funk-soul band Leila & The Timing in samenwerking met new-soul/funk band Jay Jay en de new groove soul band : kongsi.

ZATERDAG 2 DECEMBER

Youngest
Verney van der Sluys, oftewel ‘Youngest’, gaat als straatmuzikant heel Nederland door. Niet als zwerver of bedelaar, maar gewoon omdat hij wil laten zien wat ie kan. Al zes jaar leeft de singer-songwriter een leven van vrijheid. In zijn zelfgeschreven folk- en countryliedjes spreekt hij zijn gedachten uit en zingt hij over alles wat hij heeft meegemaakt.

The Bojangles
The Bojangles is een Gypsy jazz kwartet bestaande uit Carlo Gentenaar (gitaar), Roeland Terhuizen (contrabas), Maaike Tromp (klarinet) en Mick Verweij (gitaar). Het repertoire bestaat uit aanstekelijke swing in de stijl van Django Reinhardt & The Hot Club de France, aangevuld met sfeervolle bossa’s en favorieten uit The American Songbook.

JazzRepublic
De in Nijmegen geboren gitarist Richie Reichgelt zal net als bij Otis Park optredens verzorgen onder de naam Jazz Republic Sessions met speciale gasten uit zijn eigen netwerk: Daniël Eskens, Jimmi Hueting, Koen Schalkwijk & Barbara St. James.

Groove Invaders
Groove Invaders is een muzikanten collectief uit Nijmegen. De muzikanten kennen elkaar uit diverse muzikale projecten. Het centrale thema in de muziek is de dansbaarheid. De band beweegt van relaxte Lounge, via dampende Funk en Afro beat richting opzwepende Dance en House. Het ultieme doel hierbij: Iedereen in het zweet.

Power to the Pipo
Power to the pipo knalt, bralt, wankelt en valt…om weer op te staan en nog harder te gaan!Hun energieke brouwselvan rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent.Deze authentieke band met gepassioneerde muzikanten uit verschillende windstreken weet ieders gevoelige danssnaar te raken…feest gegarandeerd!