Storytelling in de Thiemeloods


De Thiemeloods en Meneer Otis sloegen de handen ineen om storytellers Sahand Sahebdivani & Raphael Rodan uit te nodigen in Nijmegen. De meestervertellers spelen dit najaar drie avonden in de Thiemeloods, met vier voorstellingen. Alle voorstellingen worden in het Engels gespeeld.

Kingdom of Fire and Clay, My Father Held A Gun ( Amsterdam Fringe Festival Gold Award 2017 ), Donkey’s Jaw, Poppies & Pomegranates.

Twee jonge kunstenaars ontmoeten elkaar. De ene is een Israëliër, de andere een Iraniër. Gezworen vijanden of mogelijke beste vrienden?

Na het uitvoeren van twee afzonderlijke maar zeer succesvolle shows op het International Storytelling Festival Amsterdam, besluiten ze om hun krachten te bundelen en samen een show te maken die duikt in hun verleden, hun culturen en de bron van de vijandschap van hun landen.

Kingdom of Fire and Clay combineert klassieke Joodse en Iraanse verhalen, evenals de persoonlijke verhalen van Raphael en Sahand. Woorden worden gemengd met muziek, wrijving met momenten van intimiteit.

In de voorstelling My Father Held a Gun gaan Sahand en Raphael verder waar Kingdom of Fire and Clay eindigde. Een gepassioneerde, storytelling show met filmische live muziek over oorlog en vrede, heldendaden en liefde voor het leven. Winnaar van de Amsterdam Fringe Festival Gold Award 2017. De Iraanse Sahand en de Israëlische Raphael combineren een groot gevoel voor humor met de drang om oprechte en betekenisvolle verhalen te vertellen. Door te proberen de vraag te beantwoorden “waarom voeren mannen oorlog?”, nemen ze hun publiek mee op een reis door ruimte en tijd.

De reeks wordt afgesloten met twee solo voorstellingen op vrijdag 13 december. Tijdens deze avond duiken de twee meestervertellers in de mythologieën van hun voorouders om je oude verhalen te brengen die een spiegel voor de wereld van vandaag houden.

The Donkey’s Jaw van Raphael is een bekentenis over de ongepolijste hoeken van één verteller, uitgedrukt in drie tijdloze verhalen. In Poppies and Pomegranates weeft Sahand de verhalen van de Shahnameh, het Perzische boek der koningen, samen met zijn eigen verhalen als vluchteling. De verhalen zijn die, die zijn vader hem in de straten van Amsterdam vertelde om de herinneringen aan het oude land levend te houden.

Tickets: Vrijdag 18 Oktober – Kingdom of Fire and Clay

Tickets: Vrijdag 29 November – My Father Held a Gun

Tickets: Vrijdag 13 December: Donkey’s Jaw + Poppies & Pomegranates