kleinetheaterpact


kleinetheaterpact

Omdat het kleine theater pakt!

Per november gaan Thiemeloods, Theater VIER, Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling en Meneer Otis het nieuwe theaterseizoen 2021-2022 in met de belofte van elke zondag (klein)theater in Nijmegen met het kleinetheaterpact.

Nu de theaters weer volop bezoekers mogen ontvangen, kunnen ook de kleine theaters hun deuren eindelijk weer openen. Deze comeback, viert het kleinetheaterpact met een heel seizoen gezamenlijk programma, van november tot in juni; zowel voor jeugd als volwassenen, Nederlands en Engelstalig, en vooral met heel veel verassende voorstellingen.

In november trapt het kleinetheaterpact al meteen af met een divers programma. In de voorstelling Leaving Trumpland (EN) in de Thiemeloods neemt Greg Shapiro afscheid van de Trump-stem die hij deed in de ‘Netherlands Second’ video van Zondag met Lubach. In BIOPOWER (EN) zien we het verhaal over het perfecte koppel, een écht ‘power couple’. Nu zijn ze hier om hun liefdesverhaal te delen, maar sommige dingen zouden niet gedeeld moeten worden. In De Verspiegeling maak je kennis met Iris Heusschen in Een Vrouw Alleen. Een tragikomische monoloog over een optimistische jonge vrouw die alles heeft, behalve haar vrijheid. Indrukwekkend verpakt in humor, overdrijving en lichtheid. Cabaretier Lex van Wieren (2,05m) laat in Theater VIER zien dat hij net als iedereen halsstarrig blijft doorgroeien. Op zoek naar geluk en succes in zijn leven. En als je je maar met de juiste mensen vergelijkt, lijkt dat heel aardig te gaan. Totdat je niet meer hoger kan. Wat dan?

Nijmegen ademt cultuur, een groot deel van die levendigheid zit in de vele kleinschalige initiatieven en spannende plekken door de stad. Het kleinetheaterpact richt de pijlen op enkele van deze bijzondere plekken die de stad kleur geven. Door de lage drempel tussen de maker en het publiek is het kleine theater niet alleen een levendige spannende plek, maar ook dé plek voor verrassende ontmoetingen.

Het pact is een samenwerking tussen Thiemeloods, Theater VIER, Kunst & Cultuurplein De Verspiegeling en Meneer Otis, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen.

In november trapt het kleinetheaterpact al meteen af met een divers programma.