Eerste editie Storytelling Festival Nijmegen verplaats naar 6-8 mei ’22


Update 27-11-2021: Naar aanleiding van de persconferentie op 26-11 zijn wij helaas genoodzaakt de eerste editie van het Storytelling Festival Nijmegen te verplaatsen van 10-12 december ’21 naar 6-8 mei ’22. Als kleine pleister zal de voorstelling TG Ilay | Salomonsoordeel wel plaatsvinden op zondag 12 december van 13:00-16:00 in de Thiemeloods.

Vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei vindt de allereerste editie van het Storytelling Festival Nijmegen plaats in de Thiemeloods. Op het programma staan o.a. Eric Corton, Raphael Rodan, Soula Notos en TG Ilay. Luister dit weekend naar de verhalen van de ander, verdiep je eigen verhaal via workshops of kom kijken naar de verhalen achter Nijmegenaren in de expositie van ‘De Mensen uit Nijmegen‘. Het Storytelling Festival Nijmegen is een samenwerking tussen Thiemeloods, Storytelling Centre Amsterdam (The Amsterdam Storytelling Festival) en Meneer Otis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.

Programma

In de muzikale voorstelling MANHOOD horen we zaterdag het verhaal van Sandro Lima, die in een harde mannenwereld op zoek gaat naar zijn eigen vrijheid. Meesterverteller Raphael Rodan neemt ons, samen met Erik Sjøholm in THE DONKEYS JAW, mee naar zijn jeugd in Israel aan de hand van eeuwenoude verhalen. Op zondag sluit Eric Corton af met VLUCHT, ga mee in de wereld van Max die onverwacht zijn veilige leven achter zich moet laten.

Jeugdprogramma

Op zaterdag en zondag biedt het Storytelling Festival ’s middags familievoorstellingen aan. Ga op een muzikale reis door Kameroen in LIFE OF MATHEO of prikkel de verbeelding met Soula Notos’ VANDAAG BEN IK EEN LEEUW, MORGEN BEN IK…

Workshops

Ook kun je op beide dagen in de middag deelnamen aan storytelling workshops, op maandag van Meesterverteller Raphael Rodan (Engelstalig, volwassenen) en op zondag van Soula Notos (Nederlands gesproken, 6-12 jaar).

Expositie De Mensen uit Nijmegen

Met de doorlopende expositie ‘De Mensen uit Nijmegen’ wordt de bezoeker verder meegenomen achter de portretten die dagelijks op de populaire Facebookpagina verschijnen. Naast een selectie uit de enorme collectie beelden en verhalen uit de afgelopen jaren, zijn er nieuwe portretten en persoonlijke verhalen te zien. 

Tickets & info

Meer weten over storytelling als kunstvorm? Luister deze podcast waarin meesterverteller Sahand Sahebdivani wordt geïnterviewd.