Presentaties nieuw werk van Teun Creemers en Richie Reichgelt

Teun Creemers - Naamu (c) Robin Wagenaar

Het afgelopen jaar hebben Teun en Richie kunnen werken aan hun muziek dankzij het makerstraject van Stichting Otis Talent (Meneer Otis), gesteund door Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Nijmegen. Het project startte vorig jaar tijdens festival Otis x Brebl. Brebl fasciliteerde de ruimte om te schrijven en te repeteren, en Podium JIN verzorgde de uiteindelijke presentatie-concerten. Op dinsdag 24 mei speelde Richie Reichgelt nieuw werk dat hij componeerde voor de binnenkort te verschijnen plaat Secretly Dancing. Op zondag 3 april presenteerde bassist Teun Creemers zijn nieuwe muziek onder de titel Naamu met een tienkoppige band.

Presentatie Teun Creemers in Brebl Nijmegen

Teun Creemers | Naamu

“Naamu” is het nieuwe project van basgitarist Teun Creemers. Voor deze band combineerde Teun zijn ervaringen opgedaan in de West-Afrikaanse muziek met zijn passie voor de gitaristische benadering van de basgitaar. Het resultaat? Een uitdagend repertoire met een verfrissende combinatie van traditioneel West-Afrikaanse klanken en hedendaagse jazz.

De band bestaat uit een grote ritmesectie van percussionisten en drums, een drie-koppige blazerssectie met saxofoons en basklarinet, en een sectie snaarinstrumenten. De combinatie van deze musici en dit repertoire leidt tot een mix van rauwe aardse klanken, speelse melodiën en een constante aanwezigheid van ritmiek.

In het najaar van 2022 zal het gelijknamige album “Naamu” worden uitgebracht als fysieke cd en daarnaast digitaal op alle online platformen. Het album werd opgenomen en geproduceerd door Sebastiaan van Bijlevelt in de Galloway Studio in Nijmegen. Naast verschillende Nederlandse musici speelden ook gastmusici uit Mali en Guinea mee zoals Harouna Samake (kamele n’goni), Sefoudi Kouyate (kora), Mamadou Diabaté  (balafon) en de vocalisten Kankou Kouyaté, Ami Dante en Lassine Diarra.

Presentatie Richie Reichgelt in Brebl Nijmegen

Richie Reichgelt | Secretly Dancing

Secretly Dancing, het langverwachte vervolg van Richie’s debuutalbum ‘Groovy Elephant’ uit 2018. Hierin borduurt hij voort op een lijn van eigenzinnige en dansbare jazz, ritmisch gevoed vanuit zijn voorliefde voor pop, jazz en Braziliaanse invloeden.

Richie Reichgelt is een graag gehoorde jazzgitarist en muzikale duizendpoot. Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige gitarist. Met verschillende genres in zijn vingers, van jazz tot pop tot aan Braziliaanse muziek, kan hij zijn virtuositeit kwijt bij tientallen artiesten en bands. Hij haalt inspiratie uit al deze verschillende projecten en uit verschillende culturen. Met jazz als rode draad knipoogt hij smaakvol naar funk, soul en dance. Subtiel groovende jazz met een eigenzinnig smaakje. In zijn nieuwe composities staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde, tijdloze jazz.

Expo Teun Creemers (c) Robin Wagenaar – Fotografie

Fotograaf Robin Wagenaar was gedurende het proces van componeren, arrangeren, repeteren en opnemen geregeld zijdelings betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe werk van de muzikanten. Zij heeft van het proces een fotodocumentatie gemaakt, die tegelijkertijd op deze avonden bij het concert te zien was. Daarnaast hebben Podium 8 en Jasper Nijs Filmt gezorgd dat volgers van dit traject op de hoogte gehouden konden worden door middel van videoverslagen die te zien zijn via het YouTube kanaal van Jazzstad Nijmegen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis – Stichting Otis Talent en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen. Aanvullend voor Teun Creemers door Schakel025, Poppunt Gelderland en voor Richie Reichgelt door Sena Performers Fonds.