Otis x Brebl 2022, voor de derde keer een zwoele zomermaand vol jazz, funk & soul


Wat begon als een Covid-19 alternatief gaat in juli alweer haar 3e editie in: Otis x Brebl 2022! Een maand vol jazz, funk en soul in Nijmegen. Met concerten van de nieuwe lichting (inter)nationaal talent, bijzondere samenwerkingen van regionaal toptalent en jamsessies.

Aftermovie Otis x Brebl 2021

Concerten

De gehele maand staan we garant voor concerten bomvol vers geluid van (inter)nationaal talent op de late zomeravond! Het gros van onze concerten vindt plaats in Brebl, hiervoor koop je dagtickets of een maand passe-partout. Laat  je verassen door LũpḁGangGang (BE), Brintex Collective, Botticelli Baby (DE), Leonardo Prieto Ensemble, Fuensanta ft. Louis Cole, OAK, Mo van der Does, Gijs Idema Trio, Jort Terwijn’s Önder, Willem Romers’ In Contrast en RockF!sh! De maand wordt afgesloten in samenwerking met de Gelderse Muziekzomer waarin violiste Coraline Groen een ‘Late Night’ programma presenteert met meerdere musici uit diverse richtingen (klassiek, jazz, improvisatie).

Sessions

We vroegen drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond. Elke woensdag van Otis x Brebl zie je zo een unieke set onder wisselende leiding van Daniel van der Duim, Wietse Voermans of Teun Creemers.

Wicked Jazz Sounds Clubnight

De Muzikanten en DJ’s van Wicked Jazz Sounds waren natuurlijk jaren lang dé vaste afsluiter van Otis Park tijdens de Vierdaagsefeesten, daarom kunnen ze ook dit jaar niet ontbreken op de vrijdagavond. Dance with a Smile, met een mix van funk, soul, hiphop, house en jazz

Otis x Valkhof Festival

Nu we niet in het Kronenburgerpark te vinden zijn met Otis Park, zijn we blij met de programma samenwerking met het nieuwe podium ‘Bloem’ tijdens de Vierdaagsefeesten. Het Valkhof Festival slaat hiervoor de handen in elkaar met programmapartners Music Meeting, Meneer Otis en Baobab. Het resultaat wordt een nieuw podium met een line-up van jazz, soul, funk en niet-westerse muziek.

Bekijk het Programma Otis x Brebl 2022

Otis x Brebl 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds en Fonds 21 in samenwerking met Brebl, Valkhof Festival (Vierdaagsefeesten), Jazzstad Nijmegen en Meneer Otis.