Eerste editie van Nijmeegs Storytell-Café


Eerste Nijmeegs Storytell-Café in de Thiemeloods
Op woensdag 29 maart om 20.00 uur start in de Thiemeloods het allereerste Nijmeegs Storytell-Café ooit! In een gezellige setting geniet je van korte bijdragen personal story van Stefan Papp, (regie: Rik Luijmes, TG Greppel). Uit Eva’s Theater Tuin komen Nora Grooten (regie: Laura Kohlhase) en Jason Bekkering (regie: Evelien van der Ham) vertellen. De acts worden afgewisseld met live muziek van muzikant/dichter Roos Burger en muzikant/spoken word artiest Sandra Pham. Eigenaar van de Loods Remy Angel DJ-t en Janneke Bos (Rebecca Design) maakt van de avond een collage-impressie. Nora van Dam (storytellbedrijf Dramaplaats) presenteert de avond.

Wat is personal storytelling?
Personal storytelling is, naast bv. traditionele vormen van vertelkunst, een groeiend podiumgenre en heeft iemands persoonlijke verhaal als bron voor een vertelvoorstelling. De onderwerpen zijn divers: van iemands geaardheid tot ontheemding of thuiskomst, een gemis of gebrek, politiek, emancipatie en meer. Bottom line is hoe de performer/verteller zelf in het onderwerp staat dat zowel actueel als universeel is. Door het op het podium met vertel- en theaterkunst te brengen wordt het mooi, vermakelijk, aangrijpend en invoelbaar.

Waarom het Nijmeegs Storytell-Café (NSC)?
In de Thiemeloods heeft al twee keer het Storytelling Festival Nijmegen plaatsgevonden (door Meneer Otis met Podium Mozaiëk en The Mezrab Storytelling School in Amsterdam georganiseerd). Dat werd goed bezocht. Maar hoewel personal storytelling als cursus op diverse plekken in Nijmegen aangeboden wordt, lijkt het niet zo bekend. Ook performers uit (regio) Nijmegen zijn mondjesmaat in beeld, terwijl ze er wel zijn. Remy Angel en Nora van Dam, initiatiefnemers van het Café, vinden dat personal storytelling als podiumgenre veel te bieden heeft voor zowel professionele makers als voor amateurperformers/vertellers. Het Nijmeegs Storytell-Café hoopt met een terugkerend evenement meer bekendheid en samenhang te brengen. Ook daarom is het programma uit professionele en amateurspelers samengesteld.

Nijmeegs Storytell-Café
Woensdag 29 maart, 20.00u tot 22.00u (incl. pauze, inloop va. 19.30u)
Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen
Entree €3,50 inclusief 1 consumptie
Ga naar
www.thiemeloods.nl/programma voor tickets