Baby Otis


Baby Otis 2021 Brebl Nijmegen

Vanwege de aanblijvende onzekerheid met betrekking tot het heropenen van podia en de samenloop met nieuwe projecten hebben wij moeten besluiten Baby Otis 2021 niet wederom te verplaatsen, maar te annuleren. Tickets worden geretourneerd, hierover hebben tickethouders een e-mail ontvangen.

Tot die tijd kun je Stichting Otis Talent een steuntje geven via een no-show ticket:

>No Show Ticketshop<

Due to the continuing uncertainty regarding the reopening of stages and the confluence with new projects, we have had to decide not to move Baby Otis 2021 again, but to cancel it. Tickets will be returned, ticket holders have received an e-mail about this.

Until then, you can support the Otis Talent Foundation via a No-Show-Ticket.

***

An extra long weekend of fresh Jazz & electronic sounds!’

In de week van woensdag 31 maart tot en met zondag 4 april presenteert Meneer Otis een geheel nieuwe Baby Otis, vijf avonden kopje onder in verse Jazz en elektronische geluiden. In navolging van de maatregelen rondom COVID-19 vindt Baby Otis dit jaar niet plaats in 2 avonden, maar verspreid over 5 dagen.

Schade: €17,50 – €19,50 of doneer middels een no-show-ticket €10,00 Locatie: Brebl, Waalbanddijk 14, Nijmegen

Baby Otis wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Meneer Otis (Stichting Otis Talent) en Brebl, gesteund door de gemeente Nijmegen.

Programma Baby Otis 2021

Woensdag 31 maart | FREE (NL) Joost Lijbaart ft. Kika Sprangers x Wolfert Brederode

Show 1: woensdag 31 maart 19:00-20:00 / zaal open 18:30
Show 2: woensdag 31 maart 21:00-22:00 / zaal open 20:30

Free, is het eerste solo album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op het album is naast de drums veel gestemde percussie zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie zoals odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan. Free is een reis naar ‘binnen’. Daarbinnen is Lijbaart zijn inspiratie uit alle werelddelen en muzikale invloeden nooit ver weg ,maar ‘Free’ is een diepere reis. Een reis die ook gaat over alleen zijn, over reflectie, mannelijkheid, ontwikkeling en het terugvinden van Lijbaart zijn eigen zelf in een turbulente tijd.

(lees verder) Full Bio & Tickets ->

FREE – Joost Lijbaart (NL)

Donderdag 1 april | SIMIO (NL)

Show 1: donderdag 1 april 19:00-20:00 / zaal open 18:30
Show 2: donderdag 1 april 21:00-22:00 / zaal open 20:30

SIMIO’s leden zijn jong, maar spelen nu al met volwassenheid. De muziek die zij maken kan worden omschreven als filmisch en creëert een fijne sfeer. Het kan worden geïnterpreteerd als zowel simpel en complex. Pianist Sergio Abdoelrahman en drummer Tim van Emmerloot ontmoette elkaar in 2017.

Niet lang daarna begonnen zij samen muziek te maken: zij startte hun band SIMIO. Voor hen betekent muziek vrijheid, onderzoek en het overbrengen van onverklaarbare emoties die woorden niet kunnen. Ze zijn daarom zichzelf met een gedeelde visie: Muziek is kunst. Passie, creativiteit en persoonlijke gebeurtenissen komen samen in een pure, vrije vorm die hun onderscheidend: Luisteraars worden getrokken in het verhaal van SIMIO. Bij het Prinses Christina Concours 2019 won SIMIO de eerste prijs (categorie 2), tevens ontvingen zij de publieksprijs én de persprijs.

(lees verder) Full Bio & Tickets ->

SIMIO (NL)

Vrijdag 2 april | Adriaan de Roover (BE)

Show 1: Vrijdag 2 april 19:00-20:00 / zaal open 18:30
Show 2: Vrijdag 2 april 21:00-22:00 / zaal open 20:30

Adriaan de Roover (fka Oaktree) brengt zwaarmoedige, tastbare en betoverende elektronische muziek. Adriaan heeft zojuist zijn eerste album in 2019 uitgebracht, doch hij zijn eigen beheer heeft. Korrelige soundscapes vloeien soepel samen met kabbelende breakbeats. Dystopische ritmes verdwijnen in horizontale ruis. Een oude processie in het donker, alleen geleid op de tast. Een muzikale reis voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar & Four Tet.

Adriaan de Roover speelt vanavond in een duo opstelling Willem Schonenberg op drums.

(lees verder) Full Bio & Tickets ->

ADRIAAN DE ROVER (BE) ft. WILLEN SCHONENBERG

Zaterdag 3 april | KLEIN (LU)

Show 1: zaterdag 3 april 19:00-20:00 / zaal open 18:30
Show 2: zaterdag 3 april 21:00-22:00 / zaal open 20:30

In dit nieuwe project werkt Jerome Klein aan een scala aan contrasten in een minimalistische setting, die uitglijdt in een mistige sfeer van melancholie en donkere tinten. In deze bijna zuivere setting verrast zijn muziek met luide splinters van licht, explosie van energie en zelfs hectische extasy wanneer de muzikanten hun passie het over laten nemen. Hoewel hij veel hints heeft gegeven, zal Jerome Klein de verrassing voor zijn live optreden behouden.

(lees verder) Full Bio & Tickets ->

KLEIN (LU)

Zondag 4 april | Steiger (BE)

Show 1: zondag 4 april 15:00-16:00 / zaal open 14:30
Show 2: zondag 4 april 17:00-18:00 / zaal open 16:30

Als And Above All (2017) en Give Space (2018) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zoeken gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden (hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije improvisatie,…), maar blijven in essentie ook trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie. Op zijn nieuwe EP Brick Smoke Basement, die op zijn beurt de aanzet zal vormen voor het derde album (voorjaar 2021?), zet het trio de deuren nog verder open voor vernieuwing en experiment. Daarmee wordt verder gebouwd op Give Space, maar ook onbekend terrein verkend.

(lees verder) Full Bio & Tickets ->

STEIGER (BE)

Stichting Otis Talent | Doneer

Met een No-Show-Ticket (€10,00) draag je bij aan Stichting Otis Talent. Wil je liever nog niet de deur uit, heb je geen tijd of -we hopen het niet- voel je je niet gezond, dan kun je ons middels deze donatie toch steunen zonder langs te komen. LET OP dit is geen entee bewijs.

Lees meer over Stichting Otis Talent ->

Back in the days…

Onze voorgaande editie’s:

BABY OTIS 2020 / BREBL NIJMEGEN
BABY OTIS 2019 / HonigEvents Nijmegen