Misplaatste Grappen


Nijmegen zit vol bijzondere plekken, plekken met geschiedenis of met een bijzonder verhaal. Plekken waar het tijd wordt om de lach eens te laten galmen en bezoekers er bekend(er) meer te maken. Bij Misplaatste Grappen ontdekt je bijzondere plekken terwijl je lacht. Terwijl wij op het punt stonden de promotie voor de volgende (negende editie) van Misplaatste Grappen op te starten, bracht het Corona Virus de cultuursector tot een plotselinge stop. Gezien het sentiment en de vele annuleringen om ons heen vinden wij het geen gepast moment om onze eigen promotie in gang te zetten.

Zaterdag 18 April 2020 // Centrum Nijmegen zal daarom niet de datum zijn van de volgende Misplaatste Grappen, wij zullen toewerken naar een volgende editie in 2022.

 

Vroeger toen alles beter was…

Tijdens de eerste editie van het Misplaatste Grappen op 23 april 2016 speelden Kasper van der Laan, Nieuw Zwart, Andries Tunru en De Blonde Jongens en Tim, gevolgd door een funky afterparty gehost door de Wicked Jazz Sounds. Zij werden misplaatst in de Jacobskapel, Valkhofkapel (St. Nicolaaskapel), Theater VIER en Theater De Lindenberg.

*

Voor de tweede editie reisde Misplaatste Grappen op 22 oktober 2016 af naar de Nijmeegse wijk Bottendaal. Daar werden drie korte cabaret voorstellingen gespeeld door Berit Companjen, Tim Hartog en Anders (Op Sterk Water). De route werd afgesloten in de Thiemeloods met een slotvoorstelling van ‘Beperkt Houdbaar’. Naast de Thiemeloods werden de voorstellingen misplaatst in de Plu Pub, Titus Brandsma Memorial en Circus Caprioli.

*

De derde editie van Misplaatste Grappen vond plaats in het het centrum van Nijmegen. Op zaterdag 22 april 2017 reisden we langs De Zeester, het Besienderhuis, de Valkhofkapel en de Mariënburgkapel. Op deze plekken waren cabaretvoorstellingen te zien van Pieter Jouke, Soula Notos, De Gestampte Meisjes en Chris van der Ende.

*

Het booming Nijmeegse Biezen was het decor voor de vierde editie van Misplaatste Grappen op zaterdag 21 oktober 2017. Pepijn Schoneveld, Anouk Kragtwijk, Felix Heezemans en Cabaretgroep Un-Dos-Stress speelden op bijzondere locaties op en rond het Honig Complex; De Allesbinder, Theaterstudio Gras, het KSCC Schip en Theater De Verspiegeling.

*

Tijdens de vijfde editie van Misplaatste Grappen  op zaterdag 21 april 2018 dwaalden we wederom rond door het centrum van Nijmegen. Museum De Bastei, ’t Oude Weeshuis, Stadsbrouwerij De Hemel en Theater De Lindenberg waren het decor van de voorstellingen van Maarten van den Berg, Maya van As, Marieke Peper en Cabaretgroep Joosen en De Jager.

*
Nijmegen Oost bood een scala aan bijzondere locaties. Voor de zesde editie waren er zes acts op zes bijzondere plekken. De Zaadelmakerij, Het Lodge Gebouw, De Kentering, De Greppel, De Vrouwenschool en Trianon leenden zich om Steven Stol, Daan van der Hoeven, Mark Waumans, Anne & Lisa, Vlerk & Zijlstra en Ruud Smulders te misplaatsen.

*

Het Centrum van Nijmegen was het speelveld voor de zevende, uitverkochte, editie van Misplaatste Grappen. We gingen deze avond langs Theater Vier, Het Besiendershuis, De Valkhofkapel en Het Roze Huis. Hier roken de bezoekers door het verleden heen de frisse lucht van vers Cabaret en kleinkunst van Vlamousse, Tobi Kooiman, Grof Geschud en Marienke van Terheijden.

*

Voor de achtste editie van Misplaatste Grappen doken we het groen in van Nijmegen, De Ooyse Schependom. In Theaterwerkplaats Roest, De Smedery, De Wielewaal en Struin rook je door al het groen ook de frisse lucht van vers Cabaret en kleinkunst van Collectief Cabareddingsfest, Felix van den Berg, Tanje ter Brake en Reginald Bärris (US).