Otis Park 2020


Sinds 2013 verandert het monumentale Nijmeegse Kronenburgerpark elke zomer een week lang in Otis Park. Gedurende deze week komen tussen de 40 en 50 originele acts samen om de bezoeker te vermaken met een flinke dosis jazz, funk en soul. In 2020 zou het Otis Park Festival plaats vinden van 18 tot en met 24 juli. Otis Park is onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten, een week waarin bezoekers van over de hele wereld Nijmegen bezoeken. Binnen dit gigantische festival neemt Otis Park een bijzondere culturele functie op zich. Waar een groot deel van de stad overloopt van mensenmassa’s en feestbands, voorziet Otis Park aan de rand van het centrum in een oase van kwaliteitsmuziek. 

Na dat bekend werd dat door de Corona maatregelen Otis Park niet kon doorgaan, gingen wij weer terug aan de tekentafel. Op zoek naar andere vormen en alternatieven, niet zomaar oplossingen, maar oplossingen die bij onze artiesten, bezoekers en organisatie passen.

Daarom zijn wij erg blij om Otis x Brebl te presenteren!

Nu de festivalzomer is vervallen, de Vierdaagsefeesten en dus ook het Otis Park Festival niet doorgaan, presenteren Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis samen Otis x Brebl in Nijmegen. Dit indoor-festival vindt plaats tijdens de oorspronkelijke periode van Otis Park: zaterdag 18 juli tot en met vrijdag 24 juli 2020 in Brebl.

Buiten dat er eindelijk weer live Jazz, Funk en Soul te zien is, kun je Cultuurpodium Brebl en de betrokken muzikanten supporten door de concerten te bezoeken of door een donatie te doen middels de ‘No-Show’ tickets. Otis x Brebl hoopt daarmee binnen haar eigen kunnen een bijdrage te leveren aan de Nijmeegse Cultuursector. Met 7 avondconcerten staat Otis x Brebl speciaal stil bij makers met een lokale binding. Daarnaast komen er nog wat bijzondere samenwerkingen voorbij.

Het programma bestaat uit: Richie Reichgelt Quartet x Benjamin Herman, Willy Vetsap x Daniel Clason, Loek van den Berg x Daniël van der Duim, Power to the Pipo, The Bojangles x Coen Kaldeway, SPUNK, Wicked Jazz Sounds x Kika Sprangers x Daniël van der Duim.

Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Jazzstad Nijmegen, Brebl en Meneer Otis.