Otis Park


Sinds 2013 verandert het monumentale Nijmeegse Kronenburgerpark elke zomer een week lang in Otis Park. Gedurende deze week komen tussen de circa 50 originele acts samen voor een flinke dosis jazz, funk en soul. Otis Park is onderdeel van de Vierdaagsefeesten, een week waarin ruim 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld naar Nijmegen komen. Binnen dit gigantische feest neemt Otis Park een bijzondere plek in. Waar een groot deel van de stad overloopt van mensenmassa’s, voorziet Otis Park aan de rand van het centrum in een groovy groene oase in het Kronenburgerpark.

Na dat bekend werd dat door de coronamaatregelen de Vierdaagsefeesten 2021 niet konden doorgaan, gingen wij weer terug naar tekentafel. Net als in 2020 naar een vorm, en niet zomaar oplossingen, die bij onze artiesten, bezoekers en organisatie past. Daarom zijn wij erg blij in 2021 de gehele maand juli ‘Otis x Brebl’ te presenteren!

OTIS X BREBL 2021

From Lockdown to Get Down!

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl in Nijmegen als coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival (17-23 juli), maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live muziek.

Concerten

Tijdens Otis x Brebl presenteren we de lekkerste jazz, funk en soul van de meest frisse nieuwe makers die in Nederland actief zijn. Claudio Jr de Rosa Quartet, Jessica de Boer Septet, Dragonfruit, Martí Mitjavila Trio, Ochsen, Kruidkoek, Noa Lauryn, Yiannis Karygiannis Trio, Ezthetic, Redbourg Group, Three Little Clouds, Meika, In Trio, Power to the Pipo, WAKKI, Gideon Tazelaar Trio, Thirza Athalja Quintet, Like Minds en, hoe kunnen we anders afsluiten, Wicked Jazz Sounds.

Jazz Republic Sessions

Tijdens de Jazz Republic Sessions bij Otis Park verwelkomt de Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt dagelijks bijzondere gasten om het podium mee te delen. Richie Reichgelt is door de jaren heen geïnspireerd geraakt door zijn ervaringen met verschillende stijlen uit verschillende projecten en culturen. Speciaal voor Otis x Brebl komt Reichgelt elke woensdag met een wisselend programma van stijlen en zowel gerenommeerd als nieuw talent tijdens zijn Jazz Republic Sessions.

BreblJazzJam

We hebben tijdens de lockdown niet alleen live muziek gemist maar vooral ook de ontmoeting met elkaar. De hele maand juli kan je genieten van de mooiste optredens, maar natuurlijk wil je zelf ook weer aan de bak, daarom is er elke dinsdag als aftrap van de week de BreblJazzJam. Samen gewoon lekker muziek maken. Brebl zorgt voor een backline en een startband, daarna is het de beurt aan jou. Je bent dus welkom om te spelen, te genieten of gewoon weer eens een ouderwets biertje van de tap te drinken.

Klik hier voor het complete programma Otis x Brebl

Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Jazzstad Nijmegen, Brebl en Meneer Otis.

Otis Park back in the days, groovin’ Kronenburgerpark since 2013

Otis Park 2019
Otis Park 2018