Otis Park


Sinds 2013 verandert het monumentale Nijmeegse Kronenburgerpark elke zomer een week lang in Otis Park. Gedurende deze week komen tussen de circa 50 originele acts samen voor een flinke dosis jazz, funk en soul. Otis Park is onderdeel van de Vierdaagsefeesten, een week waarin ruim 1,5 miljoen bezoekers van over de hele wereld naar Nijmegen komen. Binnen dit gigantische feest neemt Otis Park een bijzondere plek in. Waar een groot deel van de stad overloopt van mensenmassa’s, voorziet Otis Park aan de rand van het centrum in een groovy groene oase in het Kronenburgerpark.

Na dat bekend werd dat door de coronamaatregelen de Vierdaagsefeesten 2021 niet konden doorgaan, gingen wij weer terug naar tekentafel. Net als in 2020, opzoek naar een vorm, en niet zomaar oplossingen, die bij onze artiesten, bezoekers en organisatie past. Daarom waren wij blij in 2021 de gehele maand juli ‘Otis x Brebl’ te presenteren!

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteerden samen Otis x Brebl in Nijmegen als coronaproof alternatief voor Otis Park. Dit indoor-festival vond niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival (17-23 juli), maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag genoot je deze maand van 27 avonden live muziek.

Otis x Brebl werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, Fonds 21, Jazzstad Nijmegen, Brebl en Meneer Otis.

Otis Park back in the days, groovin’ Kronenburgerpark since 2013

Otis Park 2019
Otis Park 2018