Otis x Brebl 2022


Ook deze zomer presenteren we de hele maand juli jazz, funk en soul in Brebl, en tijdens de Vierdaagsefeesten bij het nieuwe podium Bloem van het Valkhof Festival. Met concerten van de nieuwe lichting (inter)nationaal talent, bijzondere samenwerkingen van regionaal toptalent en jamsessies.

Otis x Brebl 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Fonds 21, Jazzstad Nijmegen, in samenwerking met Brebl, Valkhof Festival (Vierdaagsefeesten) en Meneer Otis.

VRIJDAG 1 JULI 21:30 BREBL

Undertow

Undertow heeft de reputatie om moeilijke muziek makkelijk te maken! Sterk doorgecomponeerd werk wat recht uit het hart komt, fris en energiek klinkt en waarbij elke speler evenveel muzikale waarde heeft binnen het arrangement.

Tickets & info ->

ZATERDAG 2 JULI 21:30 BREBL

LũpḁGangGang (BE)

LũpḁGangGang schippert tussen zoeken en vinden. Die zoektocht kun je het best live meemaken, want het constante enthousiasme en de ontembare energie die ze hieruit halen, maakt het zoeken misschien nog juist iets interessanter dan het vinden! Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is LũpḁGangGang.

Tickets & info ->

ZONDAG 3 JULI 21:30 BREBL

Mo van der Does invites Joris Roelofs

Tijdens dit concert gaat een wens van saxofonist Mo van der Does in vervulling. De mogelijkheid om de gerenommeerde basklarinettist, componist en filosoof Joris Roelofs op het podium uit te nodigen.

Tickets & info ->

DINSDAG 5 JULI 21:00 BREBL

BreblJazzJam ft Dick de Graaf

Elke dinsdag open jazzjam in Brebl, omdat je niet de hele maand alleen maar wilt kijken! Deze jazzjams worden georganiseerd door de nestor van het Nijmeegse jazz-jam-leven Wiro Mahieu.

Gratis Entree | info …

WOENSDAG 6 JULI 21:30 BREBL

Sessions: Daniel van der Duim

Voor Otis x Brebl 2022 vroegen we drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond! Elke woensdag van Otis x Brebl zie je zo een unieke set onder wisselende leiding van Daniel van der Duim, Wietse Voermans en Teun Creemers.

Tickets & info ->

DONDERDAG 7 JULI 21:30 BREBL

RockF!sh

RockF!sh is volgeladen met smakelijke proviand, smaken variërend van groove en funk tot aan jazz en vrije improvisatie, terwijl enkele van de meer exotische soundbites je zullen verrassen!

Tickets & info ->

VRIJDAG 8 JULI 21:30 BREBL

Gijs Idema Trio

In opdracht van het Shorter Days festival schreven gitarist Gijs Idema en bassist William Barrett een nieuw programma als eerbetoon aan saxofonist Wayne Shorter. Het bracht de uitdaging dit op een persoonlijk en hedendaagse manier te uiten.

Tickets & info ->

ZATERDAG 9 JULI 21:30 BREBL

Jort Terwijn’s Önder

Jort Terwijn’s Önder is een frisse en zeldzame samenstelling van basinstrumenten die zowel elektronisch als akoestisch worden gebruikt. Van hypnotiserende, labyrintische drones naar chopped-up beats,  en van open soundscapes naar stevige avant-garde.

Tickets & info ->

ZONDAG 10 JULI 21:30 BREBL

Willem Romers – In Contrast ft. Mete Erker

De muziek laat extreme contrasten die we allemaal tegenkomen in het dagelijks leven tot de verbeelding spreken. Stilte versus chaos, licht versus donker, toekomst versus verleden, eenvoud versus complexiteit.

Tickets & info ->

DINSDAG 12 JULI 21:00 BREBL

BreblJazzJam ft. Jasper Leclercq

Elke dinsdag open jazzjam in Brebl, omdat je niet de hele maand alleen maar wilt kijken! Deze jazzjams worden georganiseerd door de nestor van het Nijmeegse jazz-jam-leven Wiro Mahieu.

Gratis Entree | info …

WOENSDAG 13 JULI 21:30 BREBL

Sessions: Wietse Voermans

Voor Otis x Brebl 2022 vroegen we drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond! Deze improvisatoren van vanavond hebben een grote interesse voor improvisatie en instant-composing.

Tickets & info ->

DONDERDAG 14 JULI 21:30 BREBL

OAK

Met zijn ensemble OAK dringt de Nederlandse jazzpianist en componist Sjoerd van Eijck door tot de kern van zijn muziek. Verwacht Scandinavische volksmuziek, melodische jazz, klassieke muziek en vrije improvisatie.

Tickets & info ->

VRIJDAG 15 JULI 21:30 BREBL

Fuensanta & Louis Cole

De zangeres, bassist en componist Fuensanta Méndez groeide op in Mexico omringd door traditionele Latijns-Amerikaanse en hedendaagse Europese muziek, dans, theater en literatuur, welke allemaal weerklinken in haar muziek.

Tickets & info ->

ZATERDAG 16 JULI 21:00 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

BLOW 3.0 (BE)

BLOW 3.0 heeft nog steeds de energie van de vroegere straatconcerten, maar inmiddels is hun sound nog een stuk diverser geworden en hoor je zowel jazzy techno, flarden afrobeat als drum & bass. Het Bloem-podium voorziet straks genoeg ruimte om te dansen, wat bij BLOW 3.0 dus geen overbodige luxe wordt.

Gratis Entree | info ->

ZONDAG 17 JULI 19:00 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

MASAA (DE) – Gewijzigd Supermoon

Wegens een coronabesmetting binnen de bezetting is dit concert komen te vervallen. Ter vervanging speelt Supermoon, aanstekelijke 70’s funk muziek met een buitenaardse combinatie van dikke groove, ijzersterke harmonieën en een dosis accenten die je in een rap tempo om de oren vliegen. 

Gratis Entree | info ->

MAANDAG 18 JULI 21:00 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

NAFT (BE)

NAFT (Vlaams voor ‘benzine’) knalt: explosieve drums, opgepompte bassax, oververhitte bariton, een scheurende tenor en licht ontvlambare trompet blenden tot een eigenzinnige brass-mix van de betere techno- en housebeats. 

Gratis Entree | info ->

MAANDAG 18 JULI 23:15 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

Power To The Pipo & Friends

De jazz-funk wervelwind Power to the Pipo is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een populaire live-act. Bovenop die steile groeicurve nodigen ze voor hun show op het Bloem-podium een paar kekke gastmuzikanten uit. The sky is the limit!

Gratis Entree | info ->

DINSDAG 19 JULI 19:00 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

Peter Somuah Group

Peter Somuah is een jazztrompettist afkomstig uit Accra, Ghana. Met zijn Peter Somuah Group zoekt hij de grenzen van jazz, afro-funk en traditionele Ghanese muziek op.

Gratis Entree | info ->

WOENSDAG 20 JULI 23:00 VALKHOF FESTIVAL (BLOEM)

Philip Lassiter

De Amerikaan Philip Lassiter brengt funk die vakkundig een resem andere genres toelaat. Zijn muziek wordt verrijkt met soul, jazz en hiphop-beats. 

Gratis Entree | info ->

VRIJDAG 22 JULI 23:59 BREBL

WICKED JAZZ SOUNDS CLUBNIGHT

Het is natuurlijk jaren lang dé vaste afsluiter geweest van Otis Park tijdens de Vierdaagsefeesten, daarom kunnen ze ook dit jaar niet ontbreken. Niet in het Kronenburgerpark, maar tot in de late uurtje’s in Brebl met een mix van funk, soul, hiphop, house, jazz en meer…

Tickets & info ->

DINSDAG 26 JULI 21:00 BREBL

BreblJazzJam ft. Rob van Bavel

Elke dinsdag open jazzjam in Brebl, omdat je niet de hele maand alleen maar wilt kijken! Deze jazzjams worden georganiseerd door de nestor van het Nijmeegse jazz-jam-leven Wiro Mahieu.

Gratis Entree | info …

WOENSDAG 27 JULI 21:30 BREBL

Sessions: Teun Creemers

Voor Otis x Brebl 2022 vroegen we drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond. Elke woensdag van Otis x Brebl zie je zo een unieke set onder wisselende leiding van Daniel van der Duim, Wietse Voermans en Teun Creemers.

Tickets & info ->

DONDERDAG 28 JULI 21:30 BREBL

Botticelli Baby (DE)

Een zielverscheurende meditatie van geluid. De muziek is gedurfd en eerlijk, puur en van hoge kwaliteit – en het is luid. Hun muziek neemt een verscheidenheid aan stijlen aan en verscheurt ze en mengt ze samen tot het voortstuwende en explosieve geluid dat het handelsmerk van Botticelli Baby is geworden.

Tickets & info ->

VRIJDAG 29 JULI 21:30 BREBL

Brintex Collective

Geïnspireerd door jazz, hiphop, elektronische muziek en alle uiteenlopende interesses van deze muzikanten komen ze tot een fris en soepel geheel dat het publiek een boost van energie geeft.

Tickets & info ->

ZATERDAG 30 JULI 21:30 BREBL

Leonardo Prieto Ensemble

Leonardo Prieto Ensemble is het nieuwe project van de componist en multi-instrumentalist Leonardo Prieto. De originele muziek en unieke stijl verkennen geluiden uit hedendaags klassiek en jazz beïnvloed door traditionele muziek uit Mexico en Cuba.

Tickets & info ->

ZONDAG 31 JULI 21:00 BREBL

Muziekzomer Gelderland ‘Late Night’ ft. Coraline Groen

Violiste Coraline Groen presenteert een Late Night programma met meerdere musici uit diverse richtingen (klassiek, jazz, improvisatie).

Tickets & info ->

Otis x Brebl 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds en Fonds 21, in samenwerking met Brebl, Valkhof Festival, Jazzstad Nijmegen en Meneer Otis (Stichting Otis Talent).