Meneer Otis


480064_4001270672768_1677448529_n

Hoe het begon

Wat op 17 juli 2009 begon als een klein podium, Café Otis aan de Van Welderenstraat 90 in Nijmegen, is langzaam uitgegroeid tot een organisatie voor evenementen en culturele producties;  Meneer Otis. Ontstaan vanuit een persoonlijk gemis van jazz, funk, soul, maar ook comedy in Nijmegen. Al snel begonnen de eerste comedyavonden en jazzsessies. Vele avonden met bijzondere jazzoptredens, hilarische comedyavonden en late funk- en soulfeesten volgden.

Muziek

Bijna vier jaar later hebben we op 26 april 2013 de deuren van het podiumcafé gesloten, omdat de ambities groter werden dan het café. In datzelfde jaar kregen we de kans om een podium op te zetten in het Kronenburgerpark Nijmegen voor de Vierdaagsefeesten. Met veel plezier kijken we ondertussen terug op al vele jaren Otis Park Festival, met een laatste – pre corona – editie met 50 acts verdeeld over 2 podia gedurende 7 dagen in 2019.

Van 2020 tot en met 2022 werkte Meneer Otis samen met Brebl onder de noemer ‘Otis x Brebl’, om een alternatief programma voor Otis Park mogelijk te maken in een veilige setting in lijn de RIVM maatregelen Covid-19. Vanaf hier zullen we met Brebl nog regelmatig de handen ineen slaan voor wat hoog nodige jazz…

Theater

De Thiemeloods, in de Nijmeegse wijk Bottendaal, en Meneer Otis presenteren samen een programma met storytelling, maar ook toneel en cabaret. Voorstellingen die vermaken, voorstellingen die actueel zijn, voorstellingen in het Nederlands, maar ook in het Engels. Met een grote diversiteit in het programma is er voor iedereen de mogelijkheid om in tijden van sociale afstand toch een avondje uit te plannen.

Jaarlijks sluiten wij in december het jaar af met het Storytelling Festival Nijmegen, in 2023 vindt deze plaats in De Lindenberg op 7, 8 en 9 december.

Tot dan! Was getekend, Meneer Otis

Contact: info(at)meneerotis.nl

Meneer Otis NPO2