Meneer Otis


480064_4001270672768_1677448529_n

Hoe het begon

Wat op 17 juli 2009 begon als een klein podium, Café Otis aan de Van Welderenstraat 90 in Nijmegen, is langzaam uitgegroeid tot een organisatie voor evenementen en culturele producties;  Meneer Otis. Ontstaan vanuit een persoonlijk gemis van jazz, funk, soul, maar ook comedy in Nijmegen. Al snel begonnen de eerste comedyavonden en jazzsessies. Vele avonden met bijzondere jazzoptredens, hilarische comedyavonden en late funk- en soulfeesten volgden.

Jazz, Funk & Soul

Bijna vier jaar later hebben we op 26 april 2013 de deuren van het podiumcafé gesloten, omdat de ambities groter werden dan het café. In datzelfde jaar kregen we de kans om een podium op te zetten in het Kronenburgerpark Nijmegen voor de Vierdaagsefeesten, een kans die je niet afslaat en met beide handen aanpakt. Met veel plezier kijken we ondertussen terug op al vele jaren Otis Park Festival, met een laatste – pre corona – editie met 50 acts verdeeld over 2 podia gedurende 7 dagen!

Tussendoor werd Baby Otis geboren op 20 juni 2015, waarin we een duik namen in regionaal talent. Baby Otis schudde al snel het lokale karakter van zich af en ging verder als een weekender vol (Experimentele) Jazz, Electro en cross overs naar andere disciplines. Een spannend, jong en vernieuwend programma.

In 2020 en 2021 werkt Meneer Otis samen met Brebl onder de noemer ‘Otis x Brebl’, om een alternatief programma voor Otis Park mogelijk te maken in een veilige setting in lijn de RIVM maatregelen Covid-19

Cabaret

Sinds 2016 organiseert Meneer Otis de halfjaarlijkse Cabaretroute Misplaatste Grappen. Nijmegen zit vol bijzondere plekken, plekken met geschiedenis of met een bijzonder verhaal. Plekken waar het tijd wordt om de lach eens te laten galmen en bezoekers er bekend(er) meer te maken. Bij Misplaatste Grappen ontdekt je bijzondere plekken terwijl je lacht.

Storytelling

De Thiemeloods, in de Nijmeegse wijk Bottendaal, en Meneer Otis presenteren samen een programma met storytelling, maar ook toneel en cabaret. Voorstellingen die vermaken, voorstellingen die actueel zijn, voorstellingen in het Nederlands, maar ook in het Engels. Met een grote diversiteit in het programma is er voor iedereen de mogelijkheid om in tijden van sociale afstand toch een avondje uit te plannen. Eind 2021 zullen zij samen met The Amsterdam Storytelling Festival het allereerste Storytelling Festival Nijmegen organiseren.

Ook Otist worden?

Meneer Otis zoekt graag de samenwerking met nieuwe initiatieven, we komen dan ook graag in contact met originele makers van jazz, funk, soul, storytelling, cabaret, toneel oftewel je springt op bij de term Fringe. Bovendien zijn we ook in te schakelen voor producties van evenementen, programmering, coördinatie, horeca klussen, eigenlijk alles wat een cultureel evenement tot een succes maakt!

Tot dan! Was getekend, Meneer Otis

Contact: info(at)meneerotis.nl

Meneer Otis NPO2